7 Ekim 2012 Pazar

My Princess [2011] 마이프린세스

My Princess


Facebook : Best Korean Dramas

Twitter : @BKoreanDrama 



Teaser



Lee-Seol (Kim Tae-Hee), üniversiteye diğer kızlardan geç giren bir kadındır.Yaşıtları gibi, bir gün prenses olmanın hayalini kurmaktadır.Fakat Lee Seol, gerçek hayatta da bir prensestir.
Hae-Young (Song Seung-Heon), 31 yaşında bir diplomattır.Daehan Jonghap Group’un tek varisidir.(Kore’nin en geniş holdingi)Hae-Young çok yakışıklıdır aynı zamanda Ivy League okulundan mezundur.(Amerika’nın sekiz seçkin üniversitesinden birisi)Dedesinin inancına dayanarak şirketi ve bütün mirasından vazgeçmeye karar verir.Bunların hepsi Lee Seol isimli genç bayan içindir.
Lee-Seol 25 yaşında, Tarih bölümü öğrencisidir.Lee Sul doğumundaki sırları, kendisiyle alay eden üvey kız kardeşi hakkında düşünmemektedir.Aynı zamanda salaş bir görünümü vardır ve bir çok part-time işte çalışmaktadır.Üniversitedeki hocası Nam Jung-Woo (Ryu Su-Yeong)’ ya ilgi duymaktadır.Bir gün , Lee Seol prenses olur.Onu bir prenses yapmak için Daehan Jonghap Group başkanı bütün varlıklarını sunmaktadır.50,000,000 insan ve dünyanın her yanındaki kraliyet ailelerinden tebrik ve onay mesajları gelir.Lee Sul prenses rolünü kabul eder.Fakat şimdi saraya kapanmıştır ve şafaktan gece geç saatlere kadar çalışmak zorundadır.Daha da kötüsü,Park Hae Young onun tek eğitmenidir ve kendini beğenmiştir.


30 Eylül 2012 Pazar

Love Rain 2012 사랑은 비를 타고

Love Rain 






Bazı bölümlerde sıkılmış olsam da, eksik gelen yerler olsa da çok güzel bir diziydi. Özellikle 70’lerdeki bölümleri yani ilk 4 bölümü çok beğendim.
Konusu ; 1970’li yıllarda üniversitede tanışan Seo In Ha ( Jang Geun Suk) ve Kim Yoon Hee (Im Yoon Ah) bazı sebeplerden dolayı beraber olamazlar. Yıllar sonra 2012’de karşılaştıklarında bu sefer çocukları da birbirlerine aşık olurlar. Seo Joon (Jang Geun Suk) ve Ha Na (Im Yoon Ah). Peki onların sonu da anne/babaları gibi mi olacaktır ?



Tarihi , eski dizileri sevmem diye hiç tarihi dizi veya 2009 yapımı öncesi dizi izlemedim. Love Rain’in ilk 4 bölümüne tarihi diyemeyiz ama sonuçta 40 sene öncesi, ve bayıldım o bölümlere. Gerçi biraz pasif bölümlerdi, ama çok tatlılardı. Özellikle In Ha’nın Yoon Hee’ye yaptığı şarkı ‘’I love rain, I love you…’’  şarkının son repliği unutulmaz ^_^

28 Eylül 2012 Cuma

49 Days [2011] 49일

49 Days [2011]





Gelmiş geçmiş en hüzünlü dizilerden biridir 49 Days.

Gerçek sevgi nedir? Herkesin sizin için ağlaması mı?
Shin Ji Hyun (Nam Gyu-Ri sevimli, saf ve hayat üzerinde kesin iddiası olmayan yüzeysel bir kadındır. Her şeyin pozitif yanını gören bu kadının çevresinde pek çok insan vardır. Nişanlısı (Bae Su-Bin) ile evlenme planları yaparken bir trafik kazasında ağır şekilde yaralanarak komaya girer. Ruh bekçisi (Jung Il-Woo) ona 49 günlük son bir şans sayılabilecek bir ömrü ona verir. Ancak bunun tek şartı 49 gün içinde kendini gerçek anlamda sevebilecek üç kişiyi bulmaktır. Bu kişilerin gözyaşı saf pırıltıdadır...



Dizinin bazı yönleri biraz saçma gelebilir ama adı üstünde fantastik ... K-Drama seven herkesin mutlaka izlediği ve sevdiği bir dizidir 49 Days. Unnilerimiz çok şeker (Başrolde 2 unni var) Song Yi Kyung (Lee Yo-Won ) ve Shin Ji Hyun (Nam Gyu Ri)



21 Eylül 2012 Cuma

You’re Beautiful [2009] 미남이시네요

You’re Beautiful 




En sevdiğim dizilerden bir tane daha ^^ Kadrosu mükemmel, OST’leri çok güzel, içeriği çok eğlenceli daha ne olsun ki… ^_^




Konusu: Go Mi Nyu (Park Shin Hye) ikiz kardeşi Go Mi Nam ortalıktan kaybolduğu için onun yerine geçip erkek gibi olmak zorundadır. Bunun için A.N.Jell müzik grubuna Go Mi Nam olarak katılır. Buradaki 3 erkek de [ Hwang Tae Kyung (Jang Geun Suk) – Kang Shin Woo ( Jung Yong Hwa) – Jeremy (Lee Hong Ki)] yavaş yavaş ondan etkilenmeye başlar.

Başrol sırasına göre gideceğim bu sefer, sevdiğim sıralamasında değil yani :))





Park Shin Hye’yi tanıdığım dizi You’re Beautiful’dur. Zaten ondan sonra da unnim oldu kendisi ve hala 1 numaramdır ^^ Bence erkek kılığına girip o rolü yapabilecek en iyi kişi. Go Mi Nam tüm K-drama severlerinin aklından çıkmayan bir karakter. İçtenliği, sevimliliği, yardımseverliliğiyle herkesi etkilediği kesin.











19 Eylül 2012 Çarşamba

You've Fallen For Me [2011] 넌 내게 반했어


You’ve Fallen For Me / Heartstrings



İşte favori dizim … Başrollerinde YongHwa, Shin Hye ve MinHyuk olması bunda büyük bir etken ^^



facebook sayfamız ;http://www.facebook.com/BestKoreanDramas
twitter profilimiz ; https://twitter.com/BKoreanDrama



Heartstrings üniversitede geçen arkadaşlık, aşk, başarı üzerine kurulmuş bir dizi. Lee Shin (Jung YongHwa) ‘’The Stupid’’ rock müzik grubunun vokalisti ve gitaristidir, ukala ve havalıdır. Shin yakışıklılığıyla ve müziğe olan tutkusuyla tanınıt fakat gerçekte soğuktur.Başlarda üniversitede dans profesörü olan Jung Yoon Soo’dan hoşlanır fakat ,Kyu Won ile tanışınca her şey değişecektir.




Lee Kyu Won (Park ShinHye) zeki ve dışadönük bir kızdır. Geleneksel Kore Enstrümanlarında, özellikle Gayegeum, uzmanlaşmaktadır. Arkadaşlarıyla geleneksel müzik enstrümanlarından oluşan bir grubu vardır ‘’Anemon’’.


18 Eylül 2012 Salı

My Girlfriend is a Gumiho [2010]


My Girlfriend is a Gumiho









En sevdiğim dizilerden biridir MGIG. Daha 3.bölümden ağladığımı bilirim o derece yani ^^ Diziden bu kadar etkilenme sebebimin biri büyük ihtimalle OST’leridir. 3-4 OST’si gerçekten harika, dinlerken anında dikkatini çekiyor ne kadar güzel müzikmiş diye. 





Birkaç tanesinin linkini vereyim sizlere ;
Fox Rain (en güzel şarkısı) http://www.youtube.com/watch?v=03A8zsnSIq0


Lee Seung Gi - Losing My Mind http://www.youtube.com/watch?v=-qC-BStV3Io

Lee Seung Gi - I love you from now http://www.youtube.com/watch?v=DOOJeIHyZR4



MGIG’nun konusu şöyle ; Eski zamanlarda bir gumiho (Sin Min Ah) varmış (dokuz kuyruklu tilki). Gumiho insan olmak istiyormuş ve büyükanne Sam Shin buna izin vermiş. Gumiho’nun büyüleyici bir güzelliği varmış, bütün erkeklerden ondan etkilenince (işlerini bile yapamaz olmuşlar), büyükanne Sam Shin onu tablo yeniden hapsetmiş. 2011’de bir şekilde tablodan çıkan gumiho, Cha Dae Woong’la (Lee Seung Gi) tanışır ve olaylar bu şekilde gelişir.



16 Eylül 2012 Pazar

A Gentleman’s Dignity [2012] 신사의 품격


A Gentleman’s Dignity [2012]

Teaser; http://www.youtube.com/watch?v=uKtCRbuDcTU

facebook sayfamız ; http://www.facebook.com/BestKoreanDramas

Anyeonhesayo ! A Gentleman's Dignity  izlediğim en eğlenceli dizilerden birisiydi. Tabi ki diziye başlama sebebim Lee JongHyun yani CN Blue’nun vokalist ve gitaristi oluyor kendileri ^^ Koyu bir Boice’im onu anlamışsınızdır zaten :P (Bilmeyenler için; CN Blue fanlarına verilen isim) onun hakkında geniş bilgi vermeden önce dizisinin konusunu söylemek lazım ;

set fotoğrafı
Başrollerimizde 4 acuşi var evet genç oyunculardan değil başroller ama buna rağmen dizi çok kaliteli ;) 40’lı yaşlarında 4 erkeğin hayatını anlatıyor dizi, lise yıllarından beri hiç ayrılmamış 4 arkadaş…  Aşk, arkadaşlık, başarı üzerine kurulu bir dizi. 20 bölüm olan dizinin hiçbir bölümünde sıkılmazsınız, kahkaha attığımı bilirim bazı sahnelerde ^ o ^


13 Eylül 2012 Perşembe

Can You Hear My Heart ?


Can You Hear My Heart ?
 [Dizimizin teaseri , bakmak isterseniz ^^]
[ facebook sayfamız ; http://www.facebook.com/BestKoreanDramas ]

Bir dizinin daha sonuna geldim ve klasik cümlem ‘’İçimi bir hüzün kapladı.’’ ^^



  Herhalde Kore dizilerinin en uzun dizilerinden biridir 30 bölüm süren ‘’Can You Hear My Heart ?’’ ne kadar uzun olsa da sıkılmadan izledim ki bazı dizilerde 20 bölüm bile çok geliyor. Diziye başta önyargılıydım ‘’My Girlfriend is a Gumiho’’ ile bunun arasında kalıp Gumiho’yu izlemiştim tamam o daha iyi bir fikirdi tabi ki :D Başrolün duyamayan biri olduğunu duyunca ne kadar iyi olabilir ki diye düşündüm ama her zaman ki gibi yanıldım ve yine muhteşem bir dizi olduğunu farkettim.  Şuan da gecenin bir yarısı ve bitirir bitirmez yazmaya başladım içimde tutamıyorum ^_^


Kısaca konusu şöyle ; Cha Dog Joo (Kim Jae Won) zengin bir aileden geliyor, 13 yaşında yaşadığı bir olay üzerine işitme duyusunu kaybeder. Dizimiz de aşkın engel tanımayacağını , işitme zorluğunun üstesinden gelebileceğini anlatıyor. Ayrıca ailenin önemini de anlatan bir dizi. Ve teknoloji gerçekte de bu dizideki kadar gelişti mi merak ediyorum, Dong Joo'nun taktığı saat zil çalınca da, ocakta bir şey piştiğinde de haber veriyor titreyerek ^^ 



6 Mayıs 2012 Pazar

Kore Dizilerine Nasıl Başladım?


Kore fanlığım aslında bir diziyle değil, filmle başladı. A Moment To Remember’ı çoğunuz bilirsiniz. Hatırlanacak Bir Anı olarak çevrildi Türkçe ’ye. İzler izlemez çok hoşuma gitti, hatta ağladım. Belki herkes benim kadar sevmiyordur ama benim için yeri çok ayrı. Tabi benim o aralar Kore’yle uzaktan yakından ilgim yok.

 Çekiklerin filmi diye de uzun süre bekletmiştim bilgisayarımda. İzledikten sonra sevdim sevmesine ama sınav yılım, araştırmayı falan önce hiç düşünmedim. Sonra nerden esti bilmiyorum internete girip neyin nesi olduğunu öğrendim. Güney Kore filmiymiş meğer. Bayan oyuncu, Son Ye Jin, çok hoşuma gittiği için izlerken önce onu araştırdım. Personal Taste diye bir dizisi varmış. Rengârenk, yepyeni görünen bir dizi. Erkek başrol, Lee Min Ho, da çok tatlı görünüyordu fotoğraflarda. Ama öyle çok sevilmiş, harika falan yazmıyordu çok yerde. 


28 Nisan 2012 Cumartesi

2011 Bize Hangi Dizileri Kazandırdı? Vol.1

2011'de de bir çok güzel dizi başladı ve bitti. 2012 için aynısını umuyoruz. Hatta şu an yayınlanan çok güzel diziler var. Ama ben bugün, geçen yılın dizilerinden bahsedeceğim.

Secret Garden, 2010da başlasa da sonu 2011'in ocak ayına sarktı. Bu dizi o kadar sevildi ki, önce anlayamadım. Başroldeki unniyi resimlerde gördüm, beğenemedim. Daha yakışıklı oppaların olduğu onlarca dizi var dedim. İzlemek istemedim ve uzun zaman da izlemedim. Sonunda bir arkadaşımın mutlaka izlemelisin, çok güzel demesiyle izlemeye başladım. Tüm övgüleri hakettiğini anladım. Gerçekten de izlenesi bir dizi. Bu çiftin aşkı çok güzel. Oppamız ilk görüşte aşık oluyor. Unnimizse sonradan. Birbirlerinden bu kadar farklı iki ansan bu kadar sevebilir mi birbirlerini dedirtiyor izlerken. Bu diziyi mutlaka mutlaka mutlaka izleyin :)


12 Nisan 2012 Perşembe

Playful Kiss bittikten sonra...

PlAYFUL KİSS bittikten sonra... 
Playful Kiss gibi harika bir diziyi bitirince gerçekten çok üzüldüm.Boys Over Flowers'ı bitirdiğimde bile o kadar üzülmemiştim ama sanırım Kim Hyun Joong'u bu dizide izleyebileceğim içindi. Ve şimdi başka dizisi yok :/ Bu çok üzücü.
Diziye gelirsek, hem çok eğlenceli hem de insanı hüzünlendiren bir çok sahnesi vardı. Baek Seung Jo ile Oh Ha Ni nasıl sevgili olacaklar derken gelişen olaylar sonucundaki yağmur sahnesi anlatılmaz izlenir yani :)) Ve de onların aşkının ne kadar büyük olduğunu farketmemek imkansız. Oh Ha Ni'nin onun ne kadar çok sevdiğini görüyorduk zaten en başından beri ama Seung Jo'nun da Ha Ni'ye o kadar değer verdiği onu gerçekten çok sevdiğini görmek harika bi şeydi :) Kollarını bile feda etmişti yani :) Ayrıca doğum günü süprizi de hiç onun karakterine uygun olmasa da sırf Ha Ni'yi mutlu etmek için yapması da çok etkileyiciydi, ne kadar sürpriz bozulsa da ...


9 Nisan 2012 Pazartesi

Boys Over Flowers

 BOYS OVER FLOWERS

İlk izlediğim Kore dizisi olarak benim için her zaman 1 numara olacağı kesin, unutulmaz bir dizi bence :)
İzlemeye başlamam arkadaşımın gelip bizlere anlatmasıyla başladı; o anlatırken sanki izliyormuşum gibi heyecanla dinliyor, karakterleri görmeden sevmeye başlıyordum. Nihayet bir süre sonra ben de ilk bölüme başladım evet aslında ne olacağını biliyordum ama arkadaşım gerçekten o kadar hevesle anlatmıştı ki ben de bi izlemek lazım diye düşündüm :) ve yine klasik ben ilk 3 bölümü izledikten sonra bıraktım biraz mecburendi ama sonra 6 ay boyunca bilgisayarımda tüm bölümler durmasına rağmen başlamadım ki bence yaptığım en büyük hataydı :)


Playful Kiss

        PLAYFUL KISS

İlk başladığımda bu nasıl bir dizi aşırı sıkıcı diye düşünmüştüm, sadece Kim Hyun Joong için izlerim diyordum :) Her konuştuğum arkadaşıma ilk bölümünü izledim ama beğenmedim Boys Over Flowers'dan sonra çok kötü geldi dememe rağmen devam ettim  ve 2.bölümü de bir kaç gün sonra nihayet izledim. Şuanda da 6.bölümü bitirdim ve tek kelimeyle bayıldım ! :) Oh Ha Ni (Jung So Mi) başta ne kadar çirkin ve aptal görünse de aslında çok tatlı ve eğlenceli olduğunu izledikçe farkediyorsunuz ;)  Baek Seung Jo'ya  (Kim Hyun Joong) diyecek tek bir kelime bulamamam da normal zaten, adam her türlü rolde kendini sevdiriyor ; ister çok yardımsever kibar biri olsun, ister ukala,zeki, havalı olsun her haliyle mükemmel :) Ayrıca ikisinin arasında geçen konuşmalar da oldukça eğlenceli, komik :)  Kısacası eğer izlemekte tereddüt ediyorsanız ya da ilk bölümü izleyip bıraktıysanız kesinlikle devam etmeniz gereken bir dizi :)

  http://www.facebook.com/BestKoreanDramas
 Özet : Playful Kiss , Mischievous Kiss adlı Japon mangasından uyarlanmıştır. Group Eight (Goong and Boys over Flowers ) tarafından hakları satın alınmıştır. Daha önce Japon ve Tayvan versiyonları yayınlanmış ve beğeni ile izlenmiştir. Playful Kiss , Baek Sueng-jo adında ki popüler ve dahi çocuk ve pek akıllı olmayan ama her daim gülmeyi bilen bir kız olan Oh Hani hakkındadır. Deprem kızın evini yerle bir eder ve bu yüzden babasıyle oğlanın evine taşınırlar. Kız, aşkına karşılık alamasa da oğlanı her zaman kalbinde taşır. Yavaş yavaş yakınlaşmaya başlarlar.